Herstelscan

Voor een koe is het voldragen van een kalf fysiek zwaar. Daarom is een goede verzorging in de periode rond het afkalven van groot belang. Voor een goede opstart van de melkproductie en een goede vruchtbaarheid van de koe, is het zaak om in de gaten te houden of zij goed herstelt.

scan service 2 crop

Een concrete manier om vast te stellen of de koe goed herstelt, is door te kijken of de eierstokken en baarmoeder gezond zijn. Met behulp van echoscopie brengen wij de eierstokken en baarmoeder in beeld. Op de beelden van de eierstokken laten wij zien hoe de follikels zich ontwikkelen. Op de beelden van de baarmoeder laten wij het herstel van de baarmoeder zien. Een herstelscan maakt ook een eventuele baarmoederontsteking zichtbaar. Voor een goed herstel maakt u gebruik van onze herstelscan.

Drachtscan

Om de melkproductie op peil te houden is het belangrijk dat uw koeien vlot weer drachtig zijn.

IMGP2966 1

Om drachtig te worden zal er bevruchting moeten plaatsvinden. Een effectieve manier om een koe te bevruchten is door te insemineren. Maar ook met insemineren lukt het vaak niet de eerste keer om een koe te bevruchten. Om de dracht van uw koppel goed bij te kunnen houden is het daarom goed om vroegtijdig te weten welke dieren drachtig zijn. Bovendien is het handig om een tweeling of afgestorven vrucht snel in beeld te hebben. Om de dracht vast te stellen maken wij gebruik van echoscopie. Hiermee brengen wij de embryo's in beeld. Voor het controleren van de dracht maakt u gebruik van onze drachtscan.

Kiwi-methode

Wij helpen u met inwendig onderzoek door te scannen. Wij lopen voorop in de ontwikkeling van onze scanapparatuur. Al in 2011 hebben wij onze eigen methode ontwikkeld voor het inwendig scannen van de koe. Onze scantechniek is afgeleid van manier die in Nieuw-Zeeland al langer in gebruik is. Daarom noemen wij dit de Kiwi-methode. De Kiwi-methode kenmerkt zich het gebruik van een verlengde echosonde. Bij een standaard scanapparaat wordt de sonde met de hand ingebracht. Met onze Kiwi-methode is dat niet nodig, waardoor wij eenvoudig veel koeien inwendig kunnen onderzoeken. Deze nieuwe methode heeft veel voordelen ten opzichte van de oude methode,

scan service 3 crop scan service 5 crop scan service 1 crop

 

waardoor we snel en effectief kunnen werken. Zodoende is onze methode uitermate geschikt voor grote koppels koeien. Dit betekent voor u lage tarieven en goede resultaten. 

Cursus KiwiScan

Op aanvraag organiseren wij de cursus KiwiScan. Tijdens de cursus KiwiScan leren wij de deelnemers om zelf koeien te scannen op vruchtbaarheid en dracht.

De cursus wordt gegeven door Leon Clemens. 

KiwiScannen doe je met een ScanKiwi. In combinatie met de cursus kunt u bij ons ook de ScanKiwi kopen. Zo kunt u direct in de praktijk aan de slag met de kennis over het scannen. 

Cursus DHZ insemineren

Tegenwoordig staat het de boer vrij om zelf zijn dieren te insemineren. Hiervoor zijn geen speciale opleidingen of papieren meer nodig. Natuurlijk is het van groot belang dat je wel weet wat je doet. Met de cursus 'doe het zelf- insemineren' voor op het eigen bedrijf biedt Ki-Service Clemens u de mogelijkheid om kennis te nemen van alle relevante informatie die nodig is voor succesvolle inseminatie. 

Wij weten dat u als onafhankelijke ondernemer zelfstandig uw dieren kunt insemineren. Dit biedt u de mogelijkheid om te insemineren wanneer het u uitkomt. Met uw kennis van de dieren en onze kennis van insemineren, kunt u hier succesvol mee van start gaan. Stuur mij gerust een bericht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u wilt deelnemen aan de cursus DHZ insemineren.

De cursus kan al gestart worden bij 3 of 4 aanmeldingen. Door de groep klein te houden is er veel aandacht voor de deelnemers en is de belasting voor de koe minimaal.

Het gaat om 6 bijeenkomsten van 1,5 uur. Als locatie zullen we afwisselend bijeen komen op de eigen bedrijven. Voor de inhoud van de cursus maken we gebruik van een theorieboek 'Hoe werkt het in de koe'. Ook maken wij gebruik van onze speciale baarmoedertoets.

Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt u uit handen van Leon Clemens het certificaat 'DHZ insemineren' uitgereikt.

KI Service Clemens

Contact

Postadres
Unikenkade 45
9503 PE  Stadskanaal

 

Telefoon   06 3070 3190
E-mail   info@ki-service.nl
Band   0599 64 88 62